Hindistana Yolculuk

Yıllardır Asya ülkelerine yaptığımız seyahatlerimize bıkmadan usanmadan devam ediyoruz. Herhalde Asya kıtasında gitmediğimiz sayılı ülke kalmıştır. Bunlardan bir kaçı da Nepal ve Hindistan’dı. Nereden nasıl esti bilmiyoruz hadi Hindistan-Nepal seyahatine çıkalım fikri ile henüz araştırma dahi yapmadan uçak biletlerimizi aldık. Tabi uçak bileti almakla bitmiyor her şeye yeni başlıyoruz. Yapmamız gerekenler listemizin başında Hindistan vizesi almak geliyor.

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

6 ay geçerliliği olan pasaport ile İstanbul-Elmadağ’da bulunan Hindistan Konsolosluğundan vize alabiliyoruz. Vize için önce http://indianvisaonline.gov.in/visa linkine girip online application link’i tıklayıp açılan sayfadaki tüm bilgileri doldurduk. Son aşamada mutlaka 300×300 boyutunda resim eklenmeli. Formu doldurduktan sonra açılan sayfadan randevu tarihini seçip o tarihte saat 09:00’da Konsoloslukta olduk. Sıra numaramızı alıp sıramız gelince aşağıdaki evrakları teslim ettik.

Formun çıktısı,

Pasaport,

Pasaport Fotokopisi,

Kimlik Fotokopisi,

Uçak Rezervasyonu ,

Banka Hesap Ekstresi,

1 adet vesikalık resim,

43 Dolar

Bu aşamadan sonra biometrik resim ve parmak izi için tekrar beklemeye başlıyoruz. Bu işlemi de bitirdikten sonra akşam 17:00’de Konsolosluğa gelip vizemizi alabiliriz. Biz 10.01.2014 tarihindeki randevu için gittiğimizde vize ücretimizi ödeyip biometrik resim ve parmak izi için beklerken makinanın arızalanması üzerine bu işlemlerden muaf tutulduk. Tarafımıza verilen kağıt ile Pazartesi günü ister kendimizin istersek başkasını yollayarak pasaportumuzun teslim edileceğini öğrenip Konsolosluktan ayrıldık.

Vize işlemlerini hallettikten sonra Hindistan ve Nepal hakkında yazılmış seyahat kitaplarını araştırıp, bulabildiğimiz ve okumaya karar verdiğimiz 4 kitabı alıp seyahate çıkmadan önce bir çırpıda okuduk. Açıkça söylemek gerekirse aldığımız kitapların içeriğinde bize faydası olan bilgiler olduğunu söylemek yalan olur. Aynı bilgiler zaten internette mevcut olduğundan sanırım vakit kaybından başka bir şey olmadı bizim için. Yine de olsun bu aralar kitap okumaya vaktimiz olmuyordu bunlarda bahane olmuş oldu

Aldığımız 2 kitabın yazarı seyahat acentası ile seyahat ettiği için verdikleri bilgiler sınırlı olmuş. Diğer kitabın yazarı ise kara yolculuğu ile Hindistan’a gittiğinden kısa kısa her ülke için az biraz bilgi vermiş. Bir diğer kitabımız ise 800 sayfanın üzerinde olduğu için henüz bitirebilmiş değiliz. Hindistan’da bir çok şehre gideceğimiz için tren biletlerini gitmeden önce almaya karar verdik. Ama ne yaptıysak bir türlü olmadı. Hindistan ait telefonumuz olmadığı için irctc ve cleartrip ve bilet almamıza olanak vermiyor. Biz de Zafer Bozkaya ile irtibata geçip fikir almak isteyince sağ olsun tüm biletlerimizi alarak bizi Hindistan’da bilet alma derdinden kurtardı.

İnternet sayesinde edinmek istediğimiz hemen hemen tüm bilgilere haftalardır çalışarak sahip oluyoruz. Ancak yine de gitmeden öğrenemeyeceğimiz bir çok şey olduğunun da farkındayız. Her gün yeni bir bilgi, yeni gelenek ve bilmediğimiz tarihi öğrendikçe içimizdeki heyecan kat be kat artıyor. Bundan önceki hiçbir seyahatimizde bu kadar değişik ve heyecan uyandıran bir hisse kapılmamıştık. Orkun için aynı şeyleri söylemek pek mümkün olmasa da benim son hafta artık rüyalarıma bile girmeye başlamıştı. Her gün yeni yeni atraksiyonlar yeni yeni yerler, insanlar görüyordum. Ya çok araştırma yapıyorum diye kafamın içinde başka düşünecek şey kalmamıştı yada gitmeden Hindistan’ı yaşamaya başlamıştım.

Valiz ve gerekli elektronik ürünlerimizi hazırlayıp seyahate hazırız

Batı kültür ve geleneğinden çok farklı yapıya sahip Hindistan ve Nepal’in kültür zenginliği ile başımızı döndüreceğinden hiç şüphemiz yok.

Yolculuğumuz İstanbul’dan Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye 6 saat süren uçak yolculuğu ile olacak. Şansımız var ki Thy’nin upgrade’i ile Comfort Class’da oldukça konforlu uçuş gerçekleştirmiş olduk.

Çarpıcı ve heyecan verici harika bir yolculuk sabah 05:30’da Indra Gandi Havalimanına ayak basmamızla başlayacak diye düşünürken başımıza bazı miğde bulandırıcı olayların gelmesiyle seyahatimiz pek de düşündüğümüz gibi başlamadı. Havalimanından turuncu hat Airport Express ile 150 rs biletlerimizi alıp 4. durakta indik.

Metro istasyonundan dışarı çıkınca hemen karşıda New Delhi Tren İstasyonu var. Otelimiz istasyona oldukça yakın. İstasyonun içine girip Tourist Office’den hazır gelmişken Varanasi – Gorakhpur biletimizi alalım dedik. O ara sivil giyimli biri x-ray cihazının yanında bilet kontrolü yaptığını görünce onun yanına gidip Tourist Office’in ne zaman açılacığını sorduk ama sormaz olaydık. Adam işini gücünü bıraktı yapıştı bize. Rikshaw ayarlayıp bizi tur acentasına götürmesini oradan bilgi alabileceğimizi tembihledi. Tabi biz ısrarla olmaz diyerek otele gitmek istediğimizi söylüyoruz. Neyse zar zor ikna edip otele gitmek üzere yola düştük. Yahu bizim otel istasyona 500 metre uzaklıktayken biz neredeyse 5 km yol gittik. Dar bir sokağa girdik, şoförün demesine göre otelimiz bu sokaktaymış o sırada biz konuşurken yanımıza yaşlıca bir adam ilişip bu sokağa giremeyeceğimizi, eşyalarımıza sahip çıkmamız gerektiğini, 3 gün Delhi’de festival olduğundan her yerin kapalı olduğunu söyledi. Ya sabırrrr! Neyse yine de adamların dediği oldu antin kuntinle bizi tur acentasına götürdüler. Acentadaki görevli festival olduğunu isterseniz oteli arayalım konuşalım diyerek her nasıl oluyorsa telefonun tuşlarına dokunur dokunmaz otelle bağlantıyı kurdu 🙂 Ama bize inandırıcı olsun diye de ingilizde konuşuyor, kendi konuşması bittikten sonra telefonu bana uzattı karşıdaki otelin kapalı olduğunu, paramızı iade edeceklerini, vakit kaybetmeden Delhi’den ayrılıp başka şehirler için planlar yapmamızı öneriyor. Telefonu kapattıktan sonra acentadaki adama bahane uydurup kendimizi hemen dışarı attık. Şoför’e de bizi derhal aldığı yere geri bırakmasını söyledik. Sabahın köründe abuk sabuk işlerle uğraşıyoruz. Yolumuzun üstünde Connaught isimli oteli göründe şoförden bizi indirmesini istedim. Adamın bizi indirmesiyle kaçması bir oldu 🙂 Otelin hemen girişinde ki acenta Fodor’s India’nın tavsiye ettiği acentalardan biri, buraya girerek Ahmet isimli görevliyle tanıştık. Başımızdan geçenleri anlatınca yaşadıklarımızın çok normal olduğunu bir çok kişiye aynı şeyi yapıp Golden Triangle denen turu satmaya çalıştıklarını hatta teşkilat olduklarını anlattı. Ayrıca New Delhi tren istasyonun Ajmeri Gate ve Paharganj olmak üzere 2 girişi olduğunu öğrendik. Metro’nun hemen karşısındaki kapı Ajmer kapısı eğer binanın arka tarafındaki Paharganj kapısına yürüseydik otelimiz buradan yürüyerek 5 dakika sürüyormuş. Delhi’de çok kısa süre konaklayacağımız için otelimizden günlük taksi tutup şehri gezmeyi planlıyorduk. Hazır buraya denk gelmişken 2 günlük taksiyi buradan kiraladık.

2 günlük Delhi planımızda gideceğimiz yerler :

Humayun Tomb

Qutab Minar

Dili Haat

Gandi’s House

India Gate

Jama Masjid

Red Fort

Rajghat

Akshardam Temple

Lotus Temple

Paharganj Bölgesi

 

More from the blog

Hindistan Gezilecek Yerler

Hindistan son yılların popüler gezilecek ülkesi haline geldi. Başkent Yeni Delhi ile başlayan Hindistan turları insanı gerçek dünyadan koparıp farklı bir alemin içine sokuyor...

Varanasi Gezi Rehberi

Hindistan deyince akla ilk ne gelir? Tabi ki ölü yakılışı ve Varanasi şehrindeki Ganj Nehri. İsmini Assi ve Varuna nehirlerinden alan şehir Himalayalarda doğup 2.525 km uzayarak Hindistan'daki Ganj'a kadar...

Khajuraho Gezi Rehberi

Agra seyahatimizin de sonuna geldik. Gece trenine binerek sabah Khajuraho'ya vardık. Khajuraho çok ufak bir köy olduğu için konaklamayıp tüm gün köydeki tapınakları gezip aynı gün...

Tac Mahal Gezi Rehberi

BÜYÜLÜ BİR AŞK HİKAYESİNİN ESERİ TAC MAHAL Edward Lear insanları ne de güzel ayırmış; Tac Mahal'i görenler ve görmeyenler! Biz de görenlerden olmak için sabah erkenden Tac Mahal'in kapısına...