Bali Adası Şelaleleri

AsyaEndonezyaBali Adası Şelaleleri

Bali adasında o kadar çok şelale var ki insan en güzel Bali adası şelaleleri hangisi diye araştırmadan edemiyor. Son bir kaç yıldır Bali’nin en popüler aktivitelerinden bir tanesi birbirinden güzel ve gizli şelalelerin serin sularına atlamak ve en önemlisi müthiş fotoğraflar çekmek.

Bali adası demek beach club’lar, partiler, tapınaklardan ibaret bir ada değil. Biraz kuzeye doğru çıktıkça doğa sizi içine hapsetiyor adeta. 

Demin de söylediğimiz gibi o kadar çok şelale var ki. Hepsini yazmaya kalkarsak liste oldukça uzayacak. Gelin önce en beğendiklerimizden başlayalım. Listenin sonuna doğru da gitmenizi tavsiye ettiklerimizle devam edelim.

BALİ ŞELALELERİ

1.Git Git Şelalesi, Singaraja

Fotoğraf:https://www.theworldtravelguy.com

Bali adasının kuzeyinde, Ubud merkezinden 65 km kuzeyde, ulun Dan Bretan tapınağının da kuzeyinde bulunan ve ona çok yakın konumda olan tamamen doğanın içine gizlediği müthiş büyüleyici bir şelaledir.

2.Aling Aling şelalesi, Singaraja

Fotoğraf : https://www.journeyera.com

Git git şelalesinden 10 km uzaklıktaki Aling Aling şelalesi bize adeta 2015 yılında ilk kez ziyaret ettiğimiz Filipinler’deki Kawasan şelalesini anımsattı. Eğer Git git şelalesi planlarınız arasındaysa Aling aling’e uğramayı ihmal etmeyin. Bu şelale için tavsiyemiz yağışsız dönemde gitmeniz yönündeyiz. Suyun daha az aktığı döneme denk getirirseniz şelalenin düştüğü havuz kısmı daha sakin olacağından rahat yüzebilir, daha güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Şelale girişinde gişe göreceksiniz. Eğer şelaleye girecek ya da atlayış yapacaksanız mutlaka rehber kiralamanızı öneriyoruz. Şelale atlayışları için en güzel noktalar Aling Aling şelale kompleksi içinde bulunan Kemlar ve Kroya şelaleleridir 😉 Hadi iyisiniz bir şelale tavsiye edelim derken 3 şelale görecekseniz.

3.Sekumpul Şelalesi

Fotoğraf : https://www.omnivagant.com

İşte tam da bizim tarzımız bir şelale. Yeşilliklerin etrafını sardığı allah ne verdiyse döktüren bir şelale. Şelalenin önü en az 100 poz garantili 🙂 İnsanın ayrılmak istemeyeceği kadar etkileyici.

Şelaleye giriş ücreti 20.000 IDR bu sadece manzara noktasına erişim imkanı veriyor. Eğer şelale için trekking yapacaksanız bunun için ayrıca 125.000 IDR ödemeniz gerekecek. Şelale içinde bulunan ve 5 dakika yürüme mesafesindeki diğer bir şelale ise Fiji şelalesidir. Giriş ücreti 15.000 IDR’dir. Buna gitmeyi de sakın ihmal etmeyin.

Git Git şelalesinden 20 km uzaklıktadır. Eğer Aling Aling şelalesinden gelecekseniz Git Git yönünü kullanabilirsiniz. Ya da aksi yönden ana yoldan gidip 28 km yol alabilirsiniz.

5.Banyumala İkiz Şelalesi – Banyumala Twin Waterfall

Fotoğraf : https://www.thebalibible.com

Git Git şelalesinden 10 km, Ulun Dan Beratan tapınağından 14 km mesafede bulunan şelale aktığı noktadan ikiye ayrıldığı için sanki iki tane şelale varmış izlenimi verdiği için bu ismi almıştır. Şelaleye ulaşmak için biraz yürüyüş gerekli olduğu için eğer kendinize güvenmiyorsanız girişte rehber kiralayabilirsiniz. Park noktasından şelalenin mesafesi yaklaşık 20 dakika sürmektedir.

Giriş ücreti 15.000 IDR’dir. 

4.Banyu Wana Amertha Şelalesi

Fotoğraf : https://jonnymelon.com

Banyumala İkiz Şelalesinden 9 km mesafedeki bu şelale basamak şeklinde akmakta olup sanki masalsı bir görüntüye sahiptir.

Şelale komlepksi içinde Bhunanasari, Spray ve Twin şelalesi kesinlikle anlatılmayacak kadar güzeldir. Bu 3 şelalenin hepsini mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

Sabah erken saatlerde gelirseniz gün ışınından yararlanır hem de saat 12’den sonra serinlemeye başladığı için üşümezsiniz. 

Öncelikli tavsiyemiz Bhunanasari şelalesidir!

Giriş ücreti 20.000 IDR

5.Nung Nung Şelalesi

Deniz seviyesinden 900 metre yüksekte bulunan bir köyde yer alan Nung Nung şelalesi Ubud merkezden 40 km uzaklıktadır.

Sabah erken saatlerde giderseniz hem şelaleyi boş görebilir hem de harika kareler yakalayabilirsiniz.

Şelaleye ulaşmak için kaygan merdivenleri tırmanmanız ve girişte kişi başı 10.000 IDR ödenemiz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

6.Leke Leke Şelalesi – Air Terjun Kipuan Kebo

Fotoğraf : https://jonnymelon.com

Nung Nung Şelalesinden 17 km, Ubud merkezden 32 km uzaklıktaki şelale son Bali seyahatimizin en favori yeri oldu.

Çok tatlı dekore edilmiş girişinden girdikten sonra bambu köprülerden geçerek şelaleye varmak yaklaşık 15 dakikanızı alacaktır.

Şelale içinde bulunan diğer bir şelale ise Air terjun Campuhan’dır. Ama Leke Leke’yi gördükten sonra burası tam vakit kaybı olacağından ziyaret etmenize hiç gerek olmadığının altını çizeriz.

Giriş ücreti 30.000 IDR

7.Tukad Cepung Şelalesi

Fotoğraf : https://dailytravelpill.com

Ubud’dan yaklaşık 30 km uzaklıkta şelale için ziyaret edilmesi gereken en uygun saat aralığı 09.00 ila 14:00 arasıdır. Dev kayalar arasında gizli şelalenin özelliği güneş ışınlarının yansıma anıdır. Bunun için en uygun saat 10:00’dur.

Giriş noktasından şelaleye varış 15 dakika sürüyor. Merdivenleri bitirdikten sonra sola döndükten sonra şelaleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Giriş ücreti 15.000 IDR

8.Kanto Lampo Şelalesi

Fotoğraf : https://traveltriangle.com

Ubud merkezden 12 km uzaklıktaki şelale girişe vardıktan sonra ulaşması en kolay şelalelerden biridir. Çünkü fazla yürüyüş ve zorluk gerektirmiyor.

Giriş ücreti 15.000 IDR

Ziyaret edilecek en iyi dönem Nisan-Eylül arasıdır.

9.Tibumana Şelalesi

Fotoğraf : https://dailytravelpill.com

Ubud merkezden 15, Kanto Lampo şelalesinden 6 km uzaklıktaki şelale kısa mesafeden akmasına rağmen önüne düşen havuzuyla beraber tam yüzme hevesi uyandıran Bali’nin en şirin şelalelerinden bir tanesidir.

Giriş ücreti 10.000 IDR

10.Paon Kuning Waterfall

Fotoğraf : https://jonnymelon.com

Dusun Kuning ya da Yellow Waterfall olarak da bilinir. Bali’de sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir şelaleledir. 25 metre yüksekten akan şelale orman içinde göz kamaştırıcı güzelliktedir. Ziyaret etmeniz için en uygun saatler 13:00 – 14:00’dür.

GÖRÜNTÜLERE ALDANIP GİTMEMENİZ GEREKEN ŞELALELER

1.Sing Sing Şelalesi 

2.Teganungan Şelalesi : Hem fotoğraflardaki gibi al benisi yok. Hem de şelaleye ulaşmak için inilen onlarca basamağı bir de dönüşte tırmanması var. Bir kere denedik. O gün bugündür daha yakınından bile geçmemeye yemin ettik 🙂

3.Layana Şelalesi : İki basamaklı düşen şelale çok düzensiz olduğu için ne yüzmek ne de fotoğrak çekmek için bizim çok beğenmediğimiz bir şelaledir.

4.Manuaba Şelalesi

GENEL BİLGİLENDİRME

Bali adasında bulunan şelalelerin hemen hemen bir çoğu adanın kuzeyinde Ubud bölgesi çevresinde yer alıyor. Dolayısıyla adanın güneyindeki Kuta, Seminyak veya Canggu bölgelerinden şelalelere gitmek yerine Ubud bölgesinde kaldığınız süre içerisinde şelaleleri ziyaret etmelisiniz.

Şelalelere gitmek için motor kiralayıp harita üzerinden konumunu belirleyip rahatlıkla gidebilirsiniz. Eğer Uzak Doğu’da motor kiralamak size çok uygun değilse o zaman iki tercihiniz var. Ya günlük şöförlü araç kiralayabilirsiniz ya da şelale turları satan acentalardan bu turları satın alabilirsiniz.

Her şelalelenin giriş ücreti olduğu gibi aynı şekilde otopark ücreti de vardır. Bu ücret motosiklet için ortalama 5.000 IDR’dir. Şelaleleri kendiniz rahatlıkla gezebilirsiniz.

Bazı şelaleler büyük ve trekking gerektirdiği için dilerseniz girişte size yol göstermesi için yerel rehber kiralayabilirsiniz. Hangi şelale olursa olsun motor ya da aracınızı park ettikten sonra iki adım sonra şelaleye ulaşamazsınız. Her şelale için en az 5-10 dakika yürüyüş mesafesi olduğunu unutmayın.

Bir çok şelale girilmeye müsait olduğundan yanınızda mutlaka mayo-bikini-şortunuzu bulundurun.

Ziyaret edeceğiniz şelalelerden sakın ola tek başınıza atlayış yapmayın. Eğer yanınızda rehber varsa rehberiniz size atlayış yapabileceğiniz yerleri gösterecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Komodo Adası Gezilecek Yerler – Komodo Ejderi

Komodo Adası turu uzun zamandır gitmek istediğimiz yerlerden biriydi....

Sasak Köyü Sasaklar Kimlerdir

Endonezya'nın Lombok adasına gidene kadar Sasaklar kimlerdir, Sasak köyü...

Bali’nin En İyi Beach Clubları

Bali'nin en iyi beach clubları hangileri başlıklı yazımız ile...

Nusa Lembongan’da Nerede Kalınır

Nusa Lembongan'da nerede kalınır, hangi oteller balayı çiftleri içindir...