Lombok Adasında Yapılacak Aktiviteler

AsyaEndonezyaLombok Adasında Yapılacak Aktiviteler

Endonezya’nın yeni yeni duyulmaya başlayan adası Lombok 2016 yılının yeni keşiflerinden biri oldu bizim için. Önceden Bali adasına gittiğimiz için bu sefer alternatif yerleri keşfetme ihtiyacı duyduk ve Lombok adası ile tanıştık. Endonezya gibi gizemini koruyan bir ada ülkesi düşünün ve henüz turist akınına uğramamış yemyeşil bir ada. İşte burası Lombok. Bali’nin yıllar öncesi bakir hali adeta. Ne varmış ki bu Lombok adasında diyenler için Lombok adasında yapılacak aktiviteler neler onu derledik.

Kumsalların Tadını Çıkarın

Bali adasına yalnızca birkaç uzaklıktaki Lombok adası etrafı denizlerle çevrili henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bir yerdir. Gözlerinize inanamayacağınız kumsallar, şaçaklarıyla kumsalları gölgelendiren palmiye ağaçları ve şaşırtıcı doğası ile gelenlere aradıklarından fazlasını vermeyi başarıyor.

lombok adasında yapılacak aktiviteler 5

Senggigi’nin kuzeyindeki çöle benzer kumsallarıyla Malimbu ve Nipah güneybatısında Sekotong ve Taun çevresi büyüleyici atmosfere sahiptir.

En meşhur kumsallarından biri adanın güneyindeki Kuta’dır.

Ada sahip olduğu kumsallarıyla deniz ve sörf severlere Bali’yi aratmayacak kadar güzeldir. Henüz turist akınına uğramamış ve güzelliğini bozmamışken erkenden gidip denizin, sörfün tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Maviliklere Dalın

Mevzu Uzakdoğu olunca kim dalışa hayır der ki! Lombok dalış severlere sayısız dalış noktası sunmasıyla bu sporun adada gelişmesine katkı sağlamıştır. Dalış olarak Lombok çevresinde bilinen en iyi destinasyonlar başlıca Gili adaları olarak bilinen Gili Trawangan, Gili Air ve Gili Meno’dur.

lombok adasında yapılacak aktiviteler 2

Dalış yapmayacaksanız bile bu üç adadan herhangi birinden kıyıdan yalnızca 50 metre uzaklaşarak inanılmaz su altı cenneti ile göz göze gelebilirsiniz.

Dalgalarla Dans Edin

Endonezya = Sörf

Aksini iddia eden?

lombok adasında yapılacak aktiviteler 3

Dünya çapında sörfe hayran kitlenin gözünde gittikçe popüler olmaya başlayan Lombok adası sörf severlere sadece birkaç seçenek sunmakla kalmaz onlarca dalgalı kumsalları ile hangi kumsalda sörf yapacağınız konusunda aklınızın karışmasına neden olur.

Adanın sörf için en bilinen kumsalı Kuta’dır. Bir başka yer var ki burası da sörf için oldukça özeldir. Ekas Koyu. Bu koyun ister iç kısmında ister dış kısmında sporunuzu yapabilirsiniz.

Aktif Volkanın Eteğinde Trekking Yapın

Endonezya’da bir çok ada doğal yağmur ormanları ile kaplıdır. İşte onlardan bir tanesi de Lombok adasıdır. Adaya denizden yaklaşmanıza rağmen yapı görmeniz imkansızdır. Sanırsınız ki sadece ormanla kaplı. Bu da Lombok’un eko turizm ve macera turizmi için ne kadar ideal bir yer olduğunun kanıtıdır.

lombok adasında yapılacak aktiviteler 1

Rinjani dağının yamacındaki Sendang Gile şelalesi, Lombok merkezindeki Benang Stokel ve Benang Kelambu şelaleleri, pirinç tarlaları ve ormanı geçtikten sonra ulaşılan Air Jeruk Manis ve daha nicesi trekking yaptığınız süre boyunca mola vereceğiniz anlar yaratmanıza sebep olacak kadar şahanedir.

Dağ Tırmanışı

Deniz seviyesinden 3726 mt yüksekliği ile Lombok adasının en meşhur volkanı olan Mt.Rinjani aynı zamanda Endonezya’nın en yüksek ikinci volkanı olma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla her yıl on binlerce trekking severleri ve tırmanışçılara kollarını açmaktadır. Dağın tepesinde yer alan güzeller güzeli Segara Anak krater gölü de yine görülmeye hak eden yerlerdendir.

lombok adasında yapılacak aktiviteler 4

İki, üç veya dört günlük programlara katılarak tırmanış gerçekleştirebilirsiniz.

Tarihi Yerler ve Tapınaklar

Pura Lingsar muhtemelen Müslüman ve Hinduların bir arada ibadet ettiği dünyadaki nadir yerlerden bir tanesidir. 1714 yılında Kral Anak Agung Ngurah tarafından inşa edilmiştir. Mataram kasabasının 6 km kuzeyindeki Lingsar köyündeki bu tapınak Aralık ayının ortasında Perang Topat festivaline ev sahipliği yapıyor. Lombok’ta olacaklar için Hindu ve Müslümanların bir arada nasıl ibadet ettiklerini gözlemlemek için inanılmaz bir fırsat sunuyor.

Sasak Köyü : Kendine özgü kültüre sahip olan Sasaklar Lombok’un nüfusuna ciddi oranda sahip olan kesimdir. Bamboo ve tahtadan yapılan evlerin çatısı sazlıklardan meydana getirilmiştir. Sasaklar daha çok dağların yamaçlarında yaşarlar. Bunun en büyük nedeni tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarıdır.

Lombok Adasında Geleneksel Düğün
Lombok Adasında Geleneksel Düğün

En enterasan olanı da evlerin birbirine çok yakın konumda ve sadece birer odadan oluşmaları. Yatak odası, banyosu, mutfağı yani ihtiyaç duyulan her şey bu oda içinde gideriliyor.

Bir diğer değişik yanları ise Sasak köylerinde erkeklerin evinde dışında uyuduğudur. Eğer bir evde genç kız varsa kız kaçırmaya karşı koruma amaçlı dışarda uyuyorlar. Çünkü sasak kültüründe hala kız kaçırma gelenekleri devam ediyor. Eğer bir erkek sevdiği kızla evlenmek istiyorsa onu kaçırmak zorunda!

Sasak kültürünü görebileceğiniz en iyi köyler; Pujut, Rambitan ve Sade’dir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Komodo Adası Gezilecek Yerler – Komodo Ejderi

Komodo Adası turu uzun zamandır gitmek istediğimiz yerlerden biriydi....

Sasak Köyü Sasaklar Kimlerdir

Endonezya'nın Lombok adasına gidene kadar Sasaklar kimlerdir, Sasak köyü...

Bali’nin En İyi Beach Clubları

Bali'nin en iyi beach clubları hangileri başlıklı yazımız ile...

Nusa Lembongan’da Nerede Kalınır

Nusa Lembongan'da nerede kalınır, hangi oteller balayı çiftleri içindir...