Meksika’da Araç Kiralama

AmerikaMeksikaMeksika'da Araç Kiralama

Meksika’da nereleri gezmek gerekir kararını elbet siz vereceksiniz. Ancak nasıl gezeceğinize dair bilgiyi biz vermek istiyoruz. Meksika’da araç kiralama hakkında tüm bildiklerimizi, Meksika’da nereden araba kiralayacağınızı, Meksika’daki polis çevirmeleri, biz Meksika’da neden araç kiralama yaptık ve buna benzer merak ettiğiniz her şeyi tek tek sizler için açıklayacağız.

Meksika’ya Küba’dan geçtik. Meksika planımız sadece Yucatan Yarımadasını gezmekti. Ve öyle de yaptık. Yucatan Yarımadası, Meksika’nın en turistik ve en popüler bölgesi olduğundan araç kiralama konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmedik. Ama Meksika önceden hiç gitmediğimiz bir ülke olduğu için ne yolları hakkında ne de kiraladığımız araçla seyahat etmenin nasıl olacağına dair en ufak fikrimiz yoktu. 

Meksika’da Araç Kiralama Niçin Gerekli?

Meksika’da araç kiralama için kimi çok güvenli olduğunu söylüyor kimiyse sakın ola Meksika’da araç kiralamayın diye öneride bulunuyordu. Meksika Yucatan Yarımadasında gezilecek yerler listemizi çıkardığımız da buralara arabasız çok zor gezeceğimize karar verdik. Ne kadar tehlikeli ya da güvensiz olabilir ki soruları aklımızda aracımızı kiraladık bile. Araştırmalarımız sonucunda bir çok kişinin dediğine göre Yucatan Yarımadasında araç kiralama yaparak çok sıkıntı çekmeyeceğimiz yönündeydi.

Bizi endişelendiren bir diğer konu ise bazı günler şehir değiştireceğimiz için valiz ve özel eşyalarımızla nasıl seyahat edeceğimizdi. Örneğin sabah erkenden Cancun’dan ayrılıp Valladolid’e oradan da Tulum’a geçeceğimiz gün ziyaret edeceğimiz pek çok yerde durup aracı park etmemiz halinde aracın içindekiler için endişelenmiştik. Yeri geldi sokak aralarına yeri geldi otoparklara park ettik aracımızı. Ve hiçbir durumda sıkıntı çekmedik. Bu yönden baktığımızda park konusunda endişe etmeye gerek yokmuş.

Meksika’da Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

meksikada araç kiralamak

Biz seyahatimizin gerçekleşmesine aylar öncesinden RentalCars isimli siteden kiralama işlemimizi yaptık. Bunu booking’in araç kiralaması olarak düşünebilirsiniz. Ücretsiz iptal süresi de uzun olduğundan kiraladığınız aracı beğenmeyip, fikir değiştirdiğiniz takdirde ücretsiz iptal edebilir. Ya da yeniden başka araç kiralayabilirsiniz.

Günlük 15 USD’e dahi araç bulabileceğiniz bir site. Aracı kiralamak istediğiniz tarih aralığını seçtikten sonra önünüze listelenen araçlar için öyle rastgele seçim yapmayın. Dilerseniz sayfanın sağ tarafından kiralam şirketlerini seçip filtreme yapabilirsiniz. Hertz, Avis, Budget, Sixt gibi güvenilir firmaları seçmenizde fayda var. Sıkıntı yaşamanız halinde muhattabınız profesyonel bir firma olur.

Biz RentalCars’dan iki farklı dönem için iki ayrı araç kiraladık. Her iki kiralamada da full kasko paketi satın aldık. İlk aracımızı teslim almaya gittiğimizde sadece artı ek sürücü talep edip ekstra bunun ücretini ödedik. Ancak ikinci araç kiralamada durum değişikti. Desk’teki görevli kadın RentalCars’dan full kasko paketi satın almanız demek bizim kaskomuzun dahil olduğu anlamına gelmez dedi. Bize kendi kaskosunu yaptırtmak istedi. Kabul etmedik haliyle. Ancak olası bir aksilikte RentalCars’ın kaskosu geçerli değildir diye de bilgilendirmeyi ihmal etmedi.

Diğer bir dikkat etmeniz gerken şey ise “benzin”. Aracı kiralarken size benzini boş getirdiğiniz zaman dışarıdaki benzincilere göre daha düşük fiyattan benzin ücreti yansıtılacağı söyleniyor. Fakat bilmeniz gereken en önemli şey. Benzini ya bomboş vermelisiniz ya da full dolu. Bizim ikinci kiraladığımız aracı yarım depodayken teslim ettik. Ne de olsa kiralama şirketindeki benzin ücreti düşük dedik. Fakat aracı teslim ederken gördük ki aracın benzini full değilse çeyrek depo bile kullanmış olsanız sizden full depo ücreti alınıyor.

Araç Kiralamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

meksikada araba kiralama

-İnternetten araç kiraladığınız esnada ek hizmetleri baştan alın. Ofise gittiğimde oradan alırım diye düşünmeyin. Çünkü çok ağır iş yaptıkları için saatlerce işlemin sürmesini beklemek istemezsiniz.

-Araç kiralamadan önce ofise vardığınızda kredi kartınızdan ne kadar depozit alınacağına dair kuralları mutlaka okuyun. Depozit ücreti 500 ila 2000 Usd arasında değişmektedir. En az depozit çeken aracı kiralayın.

-Aracı teslim alırken görevliyle birlikte mutlaka sizde araçta hasar var mı kontrol edin. Gördüğünüz en ufak hasarı bile not ettirin. Hatta teslim anında siz de fotoğrafları çekin.

-Yeni ya da eski ehliyet olması fark etmiyor. Bizim birimizde yeni birimizde eski ehliyet vardı. İki ehliyeti de kabul ettiler.

Yucatan Yarımadasında Otopark ve Ücretler

Yucatan yarımadasında araçla gezdiğimiz yerler; Cancun, Valladolid, Chichen Itza, Tulum, Playa Del Carmen’di.

Cancun: Cancun’da lagün bölgesindeki otellerden birinde kalacaksanız, her otelin otoparkı var ve ücretsizdir. Eğer Isla Mujeres adasına gidecekseniz limana varmadan hemen sağdaki açık ya da kapalı otoparka aracınızı park edebilirsiniz. Biz açık otoparka park ettik. Üç gün Isla Mujeres’te kaldıktan sonra geri döndüğümüzde aracımızı sapa sağlam teslim aldık.

Valladolid: Valladolid’de San Bernardo Manastırının hemen önündeki parkın yanındaki park alanı ücretsizdir. Şehrin tam göbeğinde bulunan otopark ise belli bir ücrete tabi olmayıp tamamen gönlünüzden kopan ücrete bağlıdır 🙂

Chichen Itza ve Cenote Ik-Kil: Her ikisinin de özel otopark alanı mevcuttur. Chichen Itza çok kalabalık olduğundan ve biz bunu tahmin edip erken gitmemize rağmen ana otopark’ta yer kalmadığı için dışarıdaki otoparklardan birine park edip kilometrelerce yürümek zorunda kalmıştık. Bunu göz önünde bulundurup çok erken gidin. Cenote Ik-Kil’in otoparkı çok rahat ve bomboş. Rahatlıkla park edip Cenote ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Zaten park noktasından bir kaç adım sonra gişeye varılıyor.

Tulum: Tulum merkezinin ana caddesindeki ara sokaklara aracı ücretsiz park edebilirsiniz. Biz her sokağa park edişimizde mutlaka esnafa aracı park ettik bir şey olur mu, çekerler mi diye sorduk. Sorun olmayacağını söylediler. Gerçekten de bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Fakat iş sahil bölgesinde değişik. Oteller bölgesi olarak bilinen sahil kısmına geçtiğinizde yolun sonunda yol ikiye ayrılıyor. Eğer sola dönerseniz halk plajının olduğu kısma varıyorsunuz. Yolun sağından ilerlerseniz otellerin, cafelerin, restaurantların olduğu yani o Tulum fotoğraflarının çekildiği bölgeye varıyorsunuz. Her iki yol da gidiş dönüş trafiğe sahip. Bu yoldan karşılıklı araçlar geçtiği gibi bisiklet sürenler, yolda yürüyenleri de düşününce inanılmaz sıkışık bir trafiğe sahip oluyor. Bir çok mekanın hatta çoğunun otoparkı olmadığı için yolun sağ tarafındaki belirli otoparklardan birine park etmeniz gerekiyor. Biz toplam iki-üç tane otopark gördük. Otopark ücreti günlük 200 MXN. Size tavsiyemiz bu bölgeye araçla gelmemeniz. Çünkü aracı otoparka çektikten sonra gitmek istediğiniz yerlere yürüme mesafesi çok uzun. Otellerin bir çoğunda bisiklet olduğu için bisikletle gelip daha rahat gezebilirsiniz. Halk plajının bulunduğu yerdeki otopark ücreti de 200 MXN. Tulum antik kentinin de kendine özel otopark alanı var. Ve ciddi büyük. Otopark girişindeki bariyer noktasından giriş kartını alıp aracı park edin. Tulum antik kentini gezdikten sonra information binasının önündeki makineye kartını sokup paranızı ödeyin. Otopark ücreti 180 MXN. Tulum çevresinde ziyaret ettiğimiz cenotelerin kendi otoparkları olduğu için ücret ödemedik.

Playa Del Carmen: Playa Del Carmen’de otellerin otoparkı vardır. Olmayan otellerin ise anlaşmalı otoparkları vardır. Eğer Playa Del Carmen’e günübirlik ziyaret edecekseniz anayoldan şehre giden yolun sonunda feribot iskelesine gelmeden önce dört yolun solundaki otoparka park edebilirsiniz. Park ettikten sonra gişeye gidip bilet kestirmeniz gerekiyor. Bir çok insan Cozumel adasına gitmek için aracını bu otoparka park ettiğinden gişede biraz sıra olduğunu hatırlatırız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Temazcal Ayini ile Arınma Töreni

Meksika planımızı yaparken, Meksika'da bir Maya ritüeli olan Temazcal...

Tulum’da Nerede Kalınır Oteller ve Villalar

Meksika Tulum'da nerede kalınır sorusunun cevabı şurası yada burası...

Tulum’da Gezilecek Yerler

Tulum gezilecek yerler yazımızda Meksika'nın parlayan yıldızı, Bali'nin Meksika...

Meksika Güvenli Mi?

Meksika'da seyahat etmenin güvenliği konusunda çekinceniz olduğunu tahmin edebiliyoruz....