Güre

Sutüven şelalesi gezimizden sonra Güre’deki Pınarbaşı Mesire Alanına gittik. Güre ışıklardan sağa girince yaklaşık 3-4 km sonra Pınarbaşına varılıyor. Günün ikinci rotası burası oldu. Araçla içeri girmek yerine zorlu parkuru tercih etmek istedim. Pınarbaşı yolu üzerinde ilk gördüğüm Pınarbaşı tabelasının önüne aracı park edip su yolundan devam ettim. Su yolu derin olmadığından ve taşların kaymaması sayesinde çok da zor bir yolculuk olmadı. Ama ayaklarım buz tuttu. Biraz yürüdükten sonra kamp alanına vardım. Burası Mısırlı Ahmet Sanat Kampı. Mısırlı Ahmet 1963 doğumlu ve 17 yaşından bu yana darbuka çalıyor. Deholla çalma tekniğini yaratan, 2003 yılında Euro Med Medimusses projesi kapsamında katıldığı festivalde Türkiye’yi temsil eden, Eduplus tarafından her yıl verilen 2006 Liderlik Zirvesi Ödülünü müzik dalında kazanan kişidir. Yer yıl belirli dönemlerde 15 günlüğüne düzenlenen bir kampta konaklama süreniz boyunca her gün farklı farklı etkinliklere katılma şansınız vardır. Günlük 80 TL olup 15 günlük kampa katıldığınız takdirde 14 günün ücretini almaktadırlar. Yani 1 günlük indirimleri var

Kamp alanını da geçtikten sonra karşıma düz bir duvar çıkıyor. Sanırım yolun devamına gidemezsin diyor bu duvar bana. Buraya kadar zor ve meşakatli yolları aştım artık bundan sonrası için normal yoldan gideyim dedim ama yanımda para olmadığı için tıpış tıpış geri döndüm.

Sıra Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi aynı zamanda ilk kez bir köyde kurulan sanat galerisi ünvanına sahip Tahtakuşlar Etnografya Müzesini gezmeye geldi. Türkmenlerin kültür ve sanatını gözler önüne seren, Unesco ödülüne sahip bir müzedir. Müze içinde Türkmenlerin kıyafetleri, takıları, çanak çömlekleri, Hızar (tahta biçme tezagı), Batı Anadolu Türkmen Çadırı, farklı ülkelerden getirilmiş üflemeli zehirli ok, tütün piposu, taşıma torbası, tahta heykeller, kızılderili tablo ve daha pek çok sergilemekte olan eşyalar vardır.

En önemli ve dikkat çekeni ise muhakkak dünyanın en büyük deri sırtlı tropik deniz kaplumbağasıdır. Kaplumbağanın denizden çıktığında kilosu 360, boyu 1.97 cm iken işlem sonrası boyu 1.72 cm’ düşmüştür. Genellikle tropik bölgelerde Meksika, Brezilya ve Güney Amerika sahillerinde yaşayan Dermochelys Coriacea cinsi kaplumbağanın yolunu şaşırıp Ege sahiline gelmesi ve 16.10.1997 yılında balıkçıların ağına takılıp ölmesiyle alınıp 1. yıl Burhaniye’de korunma altına alınmıştır. 1998 yılında Tahtakuşlar Etnografya Müzesine devredilmiş olan kaplumbağa için 375 tekniği ile Dünya’da ilke kez bu tür bir canlı bir müzeye kazandırılmıştır. Müzeye giriş ücreti 4 TL, öğrenci için 2 TL.

Müzenin hemen karşı yolundan girip devam edince Çamlıbel Köyü’ne varılıyor. Köy’ün aslında doğasından başka hiçbir özelliği yok. Tepe de bir noktada oturup körfez manzarasını izleyebileceğiniz bir köy. Bol oksijenli, sakin ve kafa dinlemek isteyeceğiniz bir tatil tercih edecekseniz bu köy sizler için bir alternatif olabilir.

Çamlıbel Köyünün en tepesinde kurulmuş bir butik otelde dinlenmeyi tercih ettik. Zaten köyde bir şeyler yiyip içilecek toplasan 3-5 tane yer var. Saklı Bahçe , Düşler Vadisi ve Albatross Butik Otel bunlardan bazıları.

Butik Otelin şu an ki fiyatı kişi balı kahvaltı dahil 70 TL, ramazan sonrası 100 TL ve bayramda 120 TL. Toplam 8 odası olan otelin 4’ü bungalow, 4’ü normal oda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Kazdağı Milli Parkı

Ege'ye aşığım, hayranım diye boşuna demiyorum. Ege bölgesinin iklimi, doğası, tarihi...

Cunda Adası

Bu sefer rotamızı Milattan Önceki yıllarda kurulmuş bir yer...