Havana Gezilecek Yerler Gezi Rehberi

KübaHavana Gezilecek Yerler Gezi Rehberi

Küba! Herkesin hayali olan ülke… Nihayet bizim de Küba hayalimiz gerçek oldu. Özellikle Küba’nın başkenti Havana devrim meydanında kutlanan 1 Mayıs için bu ülkede olmak ayrıca güzeldi. Havana gezilecek yerler listemizi detaylandırmadan önce sizi şöyle alalım; Küba Gezilecek Yerler Bu sayede Küba seyahat rotanızı en azından şekillendirmiş olursunuz. Küba’yı anlamak ve gezdiğiniz yerleri hissederek adımlamanız içinse Küba Tarihi makalelerimizin hepsini gitmeden önce okumanız tavsiyemizdir.

Youtube kanalımıza buradan abone olabilirsiniz!

Küba, aşınmış bina yüzlerine rengiyle ayrı bir doku katan, yollarında klasik araçların cirit attığı, halkın sokaklarda dans ettiği (yalnız centro habana için geçerli), latin müziğinin durmadığı ve en önemlisi gelecek kaygısı olmayan insanların ülkesidir.

Nüfusu : 2.2 milyon

Başkent : Havana

Geçim kaynakları : Turizm, şeker kamışı, tütün

Küba’ya Adım Atalım

Aktarmalı (13 saat 45 dakika) ve aktarmasız olarak Küba’nın başkenti Havana Jose Marti Havalimanına gelebilirsiniz. Biz Moskova aktarmalı uçtuk. 3,5 saat İstanbul – Moskova uçuşundan sonra 1,5 saat bekleme yaparak Moskova’dan da 12 saat 25 dakikalık uçuş sonrası Havana’ya rahalıkla ve sıkıntısız bir şekilde vardık.

Havana Jose Marti Havalimanı çok küçüktür. Havalimanında yalnızca bir bant olması zaten bunu ortaya koyuyor. Vardıktan sonra ardı ardı gelen diğer havayolları ile bant önünde birleşince valizi bekleme süresi 2-3 saatleri buluyor.

Uzun valiz bekleme safhasından sonra pasaport kontrol noktasına geliniyor. Pasaportunuzun içine vize kağıdını koymanız yeterli. 2-3 dakika içinde giriş mührü vize kağıdının üzerine vuruluyor ve rahatlıkla ülkeye giriş yapıyorsunuz. Ancak tanımadığımız bir kaç kişiden sağlık sigortası isteyen memurlar oldu. Ne olur ne olmaz diye sağlık sigortanızı da yanınızda bulundurun. Oldu da sigorta yaptırmadan geldiniz. Bunun için bir bölüm yapmışlar. Ordan sigortanızı yaptırabilir ve ülkeye giriş yapabilirsiniz. Yeşil pasaport sahiplerinden ise hiç bir evrak talebi olmadan geçirdiler. Yanımızdaki yeşil pasaport sahipleri için Konsolokluktan vize gerekmediğine dair yazı almamıza rağmen buna gerek bile kalmadı!

Valizi aldıktan ve pasaport kontrolünden geçtikten sonra ise işin bir başka boyutu var ki o da para bozdurma kısmı. Valizini kapan döviz bürosuna koşuyor. Havalimanı kapısından adım atar atmaz sağda ve solda 2 tane döviz bürosu bulunuyor. Kur itibariyle burada para bozdurmak en doğrusu. Otellerde de bozdurabiliyorsunuz ama çok fark alıyorlar! Para bozdurma kuyruğu öyle bir hale geliyor ki. Alıp başını giden bir kuyruk var. Bunun içinde minimum bekleme süreniz 1 saattir. Valizimizi aldık, paramızı da bozdurduk. Bundan sonra ki mesele şehir merkezine ulaşmak. Havalimanının önü istemediğiniz kadar taksiyle dolu. Herhangi birine binerek  20 CUC’a  (taksi başına olan ücret) yarım saatte merkeze gidebilirsiniz. Bir çok kişiden 25 CUC alıyorlar. Bu artık sizin pazarlık kabiliyetinize bağlı 🙂

Havana’nın Neresini Gezelim

Havana gezmek için 2 bölümden oluşmaktadır. Planlarınızı öyle yapın ki aman hiç bir yeri es geçmeyin. Çünkü Havana sokaklarında gezerken ambiyansın etkisiyle kendinizi kaybedip program alt üst olabiliyor.

Eski Havana / Habana Viaje : Kolonyal mimari örneklerinin en iyilerini görebileceğiniz bölge Havana’nın en turist yeridir. Cafe’ler, bar’lar, restaurantlar, oteller ve tarihi yapıların hepsi bu bölge içinde bulunmaktadır.

Eski Havana 1982 yılında Unesco Miras Listesine dahil edilmiştir. Eski Havana bölgesi farklı dönemlere ait anıt, kale ve kiliselere ev sahipliği yapmaktadır. Barok mimarisi ve Art Deco mimarisinin örneklerini bulabileceğiniz 900’den fazla yapı görebilirsiniz.

Centro Habana : Habana Viaje ve Vedado bölgelerinin arasında yer alıyor. Yerel halkın yaşadığı bölge olduğu için daha iyi gözlem yapıp, muhteşem fotoğraflar için en iyi yerlerden biridir.

Bir kaç saatimizi ayırdığımız Centro Habana bizim için gerçek Küba’ydı diyebiliriz. Ancak tek dikkatimizi çeken her sokak başında çifter çifter polis ve hemen hemen 3 sokağın birinde polis araçlarının olmasıydı. Güvensiz diyebileceğimiz bir durumla karşılaşmadık. Ama polislerin olması acaba güvensiz mi ki bu kadar kontrol noktası oluşturmuşlar sorusunu sormamıza da engel olmadı değil. Ama gruptan ayrılıp bayan olarak bu bölgeye giden arkadaşlarımızın insanların tavırlarından ve sürekli evlere davet etmelerinden şikayetçi oldukları durumlar söz konusu. Biz çift olduğumuz için genelde bunun gibi rahatsız edici durumlarla karşılaşmıyoruz. Tek gezen bayanların işi gerçekten zor!

Vedado : İş merkezlerinin olduğu daha modern bölge olup en iyi gece kulüpleri ve canlı müzik dinleyebileceğiniz mekanlar buradadır.

Malecon : Aslında bölge değildir. Eski Havana dediğimiz Habana Viaje’deki Havana limanından başlayan Centro Habana boyunca devam eden ve Vedado’ya doğru biten 8 km uzunluğunda bir sahil şerididir. Havana yerlilerinin akşam üzere yavaş gelmesi ve ilerleyen saatlerde hınca hınca dolmasıyla akşamları vakit geçirilecek en güzel noktalardan bir tanesidir. Kübalılarla tanışmanın, onlarla sohbet etmenin en iyi yolu Malecon sahiline gitmektir. Pek çoğundan ev daveti alırsanız da aman şaşırmayın. Gidin ama dikkatli olun 🙂

Derseniz ki zaten tüm gün sabahtan akşama kadar yürüdüm, dermanım kalmadı. Alın romunuzu, kolanızı, bulun kendinize uygun bir yer, bırakın kendinizi Atlantik’in gün batımına.

Havana’da Gezilecek Yerler

El Capitolio ? 

Havana’nın şkonik sembolü olan yapı Centro Habana ve Habana Viaje’nin kesiştiği noktadadır. Washington DC’nin aynısı olan yapı Washington DC’den 1 metre daha uzun, daha geniş ve daha zengin detaylara sahiptir. 1926 yılında Kuzey Amerika’nın desteği ile Gerardo Machado tarafından inşasına başlatılmıştır. Neo klasik yapının bitimi için 500’den fazla işçi çalışmış, 3 yıl 3 ay 20 günde tamamlanmış ve maliyeti yaklaşık 17 milyon ABD Dolarına mal olmuştur. Yapının mimarları Raul Otero ve Eugenio Ranieri’dir.

Yapı resmi olarak Küba’nın parlamentosu olarak kullanılmıştır. 1959 yılından sonra ise Küba Bilimler Akademisi ve Ulusal Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi olarak kullanımına devam edilmiştir.

Kireçtaşı ve granitten yapılan binanın kubbesi 62 metredir. Kubbenin tam ortasında 0 km işaret gerçek elmastan (25 karat) yapılmıştır. Ama orijinali çalınmıştır. 1946 yılında orijinali Küba’ya geri getirildikten sonra artık kubbeye gerçeği yerine bir kopyası konulmuştur.

El Capitolio içindeki heykel dünyanın yapı içindeki en büyük heykellerinden üçüncüsüdür. Diğerleri Japonya’nın Nara şehrindeki Buda heykeli diğeri ise Washington DC’deki Abraham Lincoln anıtıdır. El Capitolio’daki heykel 22 karat altından yapılmış ve heykele modellik yapan kişi ise Lily Valty’dir. 

El Capitolio Kasım 2010 yılında ulusal anıt ilan edilen yapılardan biridir.

Devrim Müzesi ?

Yapının mimarları Kübalı Rodolfo Maruri ve Belçikalı Paul Belau’dur. Yapının inşa bedeli 1.5 milyon peso olmuştur. 

Bina devrim sonrasında Küba tarihinin önemli bir parçası haline gelmiştir. 1959’dan 1965 yılına kadar hem hükümet hem de Bakanlar Konseyi binası olarak hizmet vermiştir. 1965 yılında ise Küba Komünist Partisinin merkezi oldu. 1974 yılında Küba devrimi için müze haline getirildi. Bundan 2 yıl sonra Anayasa burada onaylandı. Müze bahçesinde devrimde kullanılan askeri uçaklar, araçlar, 18 metrelik Granma yatı ve bina içinde daha çok devrime dair fotoğraflar görmeniz mümkündür. Küba’nın Kolomb öncesi keşfinde ülkenin kültürünü yansıtan, 1953 Moncada saldırısı ve Che’nin hayatına dair sergiler de bulunmaktadır. Müzenin tam önünde açık havadaki tank ise Fidel tarafından bizzat kullanılan tanktır. İçeri girmeyenler için en azından bunu görmelerini öneririz.

Devrim Müzesi binası 2010 yılında ulusal anıt ilan edilen yapılardan biridir.

El Morro Kalesi / Castello del Morro ?

Resmi ismi Castillo de los Tres Reyes del Morro olan kale şehrin koyunda kaya kütlesi üzerine 1590 yılında Juan de Tejeda hükümeti döneminde inşa edilmeye başlanmış ve 1630 yılında Lorenzo de Cabrera döneminde tamamlanmıştır.

Kale, 1762 yılında 40.000 İngiliz askerlerden oluşan istilacı güçler tarafından işgal edilmiştir. Havana’nın sembollerinden olan kale yerli halkın olduğu kadar turistlerin de uğrak yerlerinden bir tanesidir. Şehrin en güzel görüntüsünü sunan kale aynı zamanda gün batımını izlemek için en ideal noktalardan biridir.

Nacional Hotel ?

Havana’nın kalbinde 5 yıldızlı hizmet veren otel 13 Aralık 1930 yılında kapısını açmıştır. 7 milyon dolara mal olan otel 8 katlı ve 457 odalıdır. 1982 yılında Unesco Miras listesine alınmıştır.

1946 yılında büyük mafya liderlerinin bir araya geldiği otel aynı zamanda Nat King Cole, Winston Churchill, Ernest Hemingway, Frank Sinatra ve Eva Gardner’in konaklamayı tercih ettiği otel olmuştur. Sonraki tanıdık misafirleri ise Kate Moss, Naomi Camphell, Arnold Schwarzenegger, The Backstreet Boys, Jodie Foster ve Paris Hilton olmuştur. Otel her akşam Cubano Cubano şovuna ev sahipliği yapmaktadır. Oteli gezmek için Pazartesi-Cuma günleri arası saat 10:00 ve 15:00 ile Cumartesi 10:00’daki turlara lobiden katılım gerçekleştirebilirsiniz.

Devrim Meydanı ?

1920’lerde Fransız kentçi Jean Claude Forestier tarafından tasarlanan ve Küba devrimine sahne olan meydan 1959 yılından beri milyonlarca Kübalıyı bir araya getirmektedir. 72.000 metrekare alan üzerine kurulu meydan şimdilerde 1 Mayıs kutlamalarının ana merkezidir. Jose marti anıtı ve arkasındaki 109 metre uzunluğundaki kule ile İçişleri Bakanlığı binasında “Hasta La Victoria Siempre” sloganıyla Che Guevara ve Bilişim Haberleşme Bakanlığı binası cephesinde “Vas Bien Fidel” sloganıyla Camilo Cienfiegos’un silüetleri bulunuyor.

Colon Cemetery / Mezarlık ?

Latin Amerika’da Buenos Aires’teki La Roceleta mezarlığından sonra mimari özelliği ve tarihselliğiyle en önemli mezarlardan bir tanesidir. 1876 yılında kurulan mezarlığın adı Cementerio de Cristóbal Colón’dur. Mezarlıkta 500’den fazla mozole, şapel ve aile mezarları bulunmaktadır. Rönesans, neoklasik ve art deco mimariyi görebileceğiniz ilginç bir yerdir.

Old Havana Meydanları

Old Havana bölgesinde sokaklardan ziyade keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler kolonyal mimariye sahip 4 ana meydandır. Bunlar Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza Viaje ve Plaza de San Francisco’dur.

Plaza de Armas / Armas Meydanı ve Gezilecek Yerler ?

En eski meydanlardan olan Plaza de Armas meydanı Havana’nın en önemli sokaklarından olan Obispo, San Ignacio, Mercaderes ve Oficios’un kesiştiği noktadır. 16. yy’dan 20.yy’a kadar olan mimari örnekleri görebileceğiniz meydan Havana’ya gelenlerin ilk ziyaret ettiği noktalardan biridir. Normalde meydanda pazar kurulu olur diye bilgi edinip gitmemize rağmen 5 günlük Havana konaklamamız boyunca (hafta sonu dahil) söz konusu pazara denk gelemedik.

Vali Sarayı Müzesi (Palacio de los Capitanes Generales) / Şehir Müzesi :  1792 yılında inşa edilmiş yapı şehrin en önemli barok mimari örneklerinden olup 1898 yılına kadar İspanyol sömürge hükümeti karargahı olarak 1898 ila 1902 yılları arasında ABD askeri yönetiminin merkezi sonrasında Küba Cumhurbaşkanının ikametgahı ve 1920 ila 1967 yılları arasında Belediye Binası olarak hizmet vermiştir. Binanın çevresindeki parkelere dikkat ederseniz tahtadan yapılmış olduğunu fark edeceksiniz. Söylentiye göre Vali’nin sesten rahatsız olmaması için yapılmış. Ne kadar doğru bilemiyoruz ama açıklama oldukça mantıklı.

Ziyaret Saatleri : 09:00 – 18:00

Giriş Ücreti : 3 CUC, 12 yaş altı ücretsizdir.

Castillo de la Real Fuerza : Yapımına 1558 yılında başlanıp 1577 yılında tamamlanmıştır. Şehri korumak adına yapılan ilk savunma yapısıdır. Eski Havana bölgesinin tarihi merkezinin bir parçası olduğundan,  kale 1982’de UNESCO Dünya Mirası Listesi olarak listelenmiştir.

La Giraldilla : Bunu ilk defa duyduğunuzun farkındayız 🙂 La Giraldilla kalenin kulesindeki meşhur heykeldir. Hani Havana Club şişelerinin üstünde bir figür vardır ya işte o La Giraldilla’dır. Orijinal heykel fırtına nedeniyle zarar görünce kuleye kopyasını koymuşlar. Ama orijinalini müze de görebilirsiniz. Hikayesi ise şöyle ; İspanyol Vali Hernando de Soto ile evli olan Doña Isabel eşinin yeni keşifler için Birleşik Devletler topraklarına gittikten sonra Real Fuerza kalesinin gözetim kulesinde günlerce onun yolunu gözlemiştir. Vali gittiği topraklardan geri gelememiştir. Umudun simgesi olarak ise Dona Isabel’den esinlenilerek bu heykel yapılmıştır.

Ziyaret Saatleri : Pazartesi – Çarşamba 09:00 – 16:00, Perşembe 09:00 – 12:00

Giriş Ücreti : 3 CUC, rehber isterseniz 10 CUC 

El Templete : Plaza meydanında La Fuerza girişinin hemen karşısındadır. Greko-Romen mimariye sahip önünde kolonları olan küçük tapınak Kübalılar için çok önemlidir. Çünkü 1519 yılında Havana’da ilk katolik ayin tam bu noktada gerçekleşmiştir. Tapınaktan daha da önemlisi ise bahçesindeki Ceiba ağacıdır. Kübalılar bu ağacın fazlasıyla kutsal olduğuna inanıyor. Tapınak artık bir müze olarak kullanılmakta. İçeride sergilenen resimleri görmek için 1 CUC ödeyerek giriş yapabilirsiniz. 

Plaza de San Francisco ?

Yüzü Havana Limanına dönük olan meydan şehrin en eski ikinci meydanıdır. İsmini meydandaki Fransiskan manastırından almaktadır. Limana yakınlığından dolayı eskiden ticareti alış verişin döndüğü bölge olarak bilinir. Havana’daki meydanlar arasında gezilmesi gereken meydanlar listesi yaparsak burası maalesef listenin sonunda yer alıyor.

Hazır San Francisco meydanında bahsetmişken size otobüs biletlerini de anlatalım. Eğer Havana’yı otobüsle gezmek istiyorsanız San Francisco terminalinin karşısındaki kilisenin önünden bus tour (Hop On Hop Off) satın alabilirsiniz. 09:00 ila 21:00 arası kullanabileceğiniz biletin ücreti 5 CUC’tur. Bu bilet sayesinde belirli otobüs duraklarında inebilir, indiğiniz yeri gezdikten sonra yine binip dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.

Plaza Viaje ve Gezilecek Yerler ?

Havana’nın en renkli, en keyif alınacak meydanlarından biridir. 

Camara Obscura : Bir mercek sayesinde Havana’nın panaromik şehir manzarasını 360 derece izleyebilirsiniz. Pazartesi – Cumartesi günleri arası ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti 2 CUC’tur. 

Casa del Conde de Jaruco : Viraylarıyla göze çarpan ev erken barok mimari üslupla tasarlanmıştır. Şimdilerde sanat galerisi olarak hizmet veren binayı gezmenizi öneririz.

Coconut Dondurması Yiyin : Meydanın hemen köşesinde Benetton mağazasının önünde bir tezgah göreceksiniz. Bu tezgahta coconut içinde satılan dondurmanızı alıp kendinize bir köşe bulup oturun ve meydanı izlerken bir yandan dondurma keyfi yapın.

Plaza de la Catedral ?

17. yy kayıtlarına göre meydan her yıl aldığı yağış nedeniyle bir bataklığa dönüşürmüş. Bundan dolayı da adına Bataklık Meydanı denmeye başlandı. Sonrasında yapılan ıslah çalışmaları ile bataklık olmaktan kurtarıldı ve ardından 1727 yılında meydana bir katedral yapılmasıyla meydanın adı Katedral Meydanı olarak değiştirildi. Katedralin yapılmasının ardından pek çok İspanyol zenginlerinin (Marquis de Arcos, Aguas Claras, Bayona, Lombilo) ev sahibi olduğu meydan şimdilerde Havana’nın en güzel meydanlarından bir tanesidir.

La Bodeguita Del Medio ?: Meydandaki kilisenin hemen yan sokağındaki meşhur La Bodeguita’ya uğramamazlık etmeyin. Küba’daki en iyi Mojito’yu burada içeceğinizin garantisini veriyoruz. Genelde tıklım tıklım olan bar sizi bezdirmesin sakın. İçerde oturmanıza gerek yok. İçkinizi aldığınız gibi sokaktaki kaldırımın bir kenarına ilişmeniz yeterli olacak.

Havana Yapılması Zorunlu Şeyler

Daiquiri İçİN

Havana’nın en iyi Daiquiri’si La Floridita Bar’da yapılmaktadır. Hemingway için Daiquiri’nin adresi La Floridita, Mojito’nun ise La Bodeguita’dır. Siz de Hemingway’ın Daiquiri için tercih ettiği bu bara mutlaka gidip daiquiri’nin tadına bakmalısınız. La Floridita Obispo caddesinin en başında köşededir. Her daim kalabalık olmasına rağmen içeri girmekten çekinmeyin. Bar’a siparişinizi verin ve arka taraflara doğru ilerleyin. Burada mutlaka yer bulacaksınız.

Klasik Araba Turu Yapın

1950’li 1960’lı yıllarının eski Amerikan ve Sovyetler arabalarına binmeden sakın Küba turunu tamamlamayın. Tur için özellikle üstü açık olanları tercih ederseniz daha çok havaya girersiniz bizden demesi. Turlar yarım saatten başlayıp kişi başı ücreti 10 CUC’tur. Tur boyunca Havana’da gezilmesi gereken noktalardan geçilmektedir. Centro Habana ve Malecon’dan.

Rom Tadın

Rom fabrikasına ziyaret ederek rom’un yapılış süreci hakkında bilgi edinebilir. Sonrasında tadım bölümünde tüm rom çeşitlerini deneyip hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz. Size önerimiz Santiago de Cuba!

Konsere Gidin

Ziyaret edeceğiniz dönemde kimin konseri var önceden check edin. Biz çok şanlıyız sanırız ki Buena Vista Social Club konserine denk geldik. Grubun tüm üyeleri olmasa da bir kaçını dinleme şansımız oldu. Böylelikle Küba’nın latin gece hayatını da tatmış olduk.

Pina Colada İç 

Vinales Vadisini saymazsak Havana’da en iyi Pina Colada içilecek mekanlardan biri Ambos Mundos Otelinin terasıdır. Ananas içinde servis edilen Pina Colada yalnızca 5 CUC. Otele girer girmez karşınızdaki demir asansöre binerek en üst kata çıkmadan önce 5. katı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Yazar Ernest Hemingway’ın Küba’ya ilk geldiğinde kaldığı yer bu otel olmuştur. 511 numaralı oda şimdilerde ziyaretçilere açıktır. Teras öncesi burayı da görmek isteyebilirsiniz diye düşündük.

La Guarida’da Yemek Yiyin ?

Fresa y Chocolate filmini izledikten sonra buraya kesin gitmemiz gerektiğine karar verdiğimiz yer. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini hatırlatalım. 6 kişilik rezervasyon yaptırmıştık ki şansa bize öyle bir masa ayarlamışlar ki istesen olmaz. Sosyoloji öğrencisi ve devrimci David ile ona tamamen zıt eşcinsel Diego’nun hikayesini anlatan müthiş bir hikaye. Film kadar konusu geçen bina da bir o kadar muazzam.

Yemek yedikten sonra ya da yemek aralarında terasındaki bara çıkıp içkinizi yudumlarken Havana manzarasına doyabilirsiniz. Havana’daki en iyi mekanlardan biri olduğunun garantisini veriyoruz. Terasındaki bar ne kadar ufak olsa da en azından bir kaç kadeh içmenizi öneririz.

Servisler 1 kişi için çok ideal boyutlarda. Bir servisi 2 kişi paylaşırım diye düşünmeyin. Oturun adam akıllı yemeğinizi yiyin! Biz 2 kişi ayrı yemek, ortaya ara sıcak (kalamar), ekmek sepeti, içecekler dahil toplamda 60 CUC ödedik.

 

Küba Para Birimi 

CUC nedir?

Cuban Convertible Peso / Küba’nın yerel para birimidir. Aslında iki tür para birimi vardır. Biri turistlerin kullanabildiği CUC, diğeri ise halkın kullandığı, alışveriş yapabildiği CUP.

1 CUC = 1 EURO

1 CUC = 26,5 CUP

Hesap yapmak için bu siteden tüm dövizlere bakabilirsiniz. 

Küba’ya giderken yanınıza götürmenizi tavsiye ettiğimiz para birimi Euro’dur. Dolar götürmeniz halinde para bozdururken %11 kur farkı + %3 cezaya katlanmayı sakın unutmayın. Küba ekonomisini korumak için böyle bir uygulama geliştirmiş.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Cienfiegos Gezilecek Yerler Küba

Küba turu kapsamında ziyaret ettiğimiz şehirlerden biri de Cienfiegos...

Trinidad Gezilecek Yerler Küba

Bizce Küba'nın en turistik ve güzel şehri Trinidad'a geldi...

Küba Gezilecek Yerler Küba Turu

Küba turu için zamanımız yaklaştıkça heyecanımız kat be kat...

Küba’ya Ne Zaman Gidilir

Seyahat öncesinde, Küba hakkında merak edilen pek çok soru...