Borçka Karagöl

TürkiyeArtvinBorçka Karagöl

Dünyanın en güzel gölleri listesine girmeyi hak eden Borçka Karagöl adeta gizli kalmış bir cennet gibi. Doğu Karadeniz gezi Borçka Karagöl oldu.

Dağları birbirinden büyük bir ustalık ile ayıran vadilerin kenarından Karadeniz’in esen soğuk havası yüzümüze çarpa çarpa Borçka Karagöl’e ulaşma heyecanı ile ilerledik. Vadi boyunca taş köprüler ve altından akan hırçın sular bize çok güzel kareler yakalama şansı verdi.

Hatta yeri geldi abarttık ayağımızı yerden kesen Honda Forzamızı bile aynı kareye sokmayı becerdik

Borçka Karagöl Milli Parkı tabelasını gördüğümüz gibi göle giden parke taşlı yola saptık. (Parke yol 6 km uzunlukta) Yol her bir kaç yüz metrede hayalleri süsleyen manzalar sunuyor. Yol kenarında akan şelaleler, ormanların içinde ip gibi dizili ağaçların birbiri ile uyumu tüm bu noktalarda duraklama yapmaktan, hadi şurada bir poz, orası da güzel burada da bir poz diye diye kısa sürede almamız gereken yol oldukça uzun sürdü bize

Karagöl Milli Park alanına vardığımızda girişteki kulübeden biletlerimizi alıp 200-300 metre sonra araçlara ayrılan yere motorumuzu park edip yeşilliklerin içinden yaklaşık 200 metre yürüdükten sonra Karagöl’e vardık.

Karagöl’ü gördüğünüz an rüyada mıyım yoksa hayal mi görüyorum diyeceğinizi garanti ediyoruz!

14.08.2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca Tabiat Parkı olarak ilan edilen yer 368 hektar alana, göl ve çevresi ise 5 hektar alana sahip olup Artvin ilinin Klaskur (Aralık) Köyü yakınlarında yer almaktadır. Bir heyelan gölü olan Karagöl 1900’lü yılların başında bugün Klaskur olarak bilinen yaylanın yakınında bulunan bir tepenin kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatması ile oluşmuştur.

Ulaşım
  • Artvin ilinden 57 km ilk 51 km’si asfalt olup son 6 km’si doğal park taşlı yoldur.
  • Artvin Borçka ilçesinden 25 km uzaklıktadır.
Karagöl’de Konaklama

Karagöl’e 5-10 km uzaklıkta yer alan pansiyonlarda konaklayabileceğiniz gibi dilerseniz Karagöl Milli Park alanında çadır da kurabilirsiniz.

Kendi çadırınızı kurmak isterseniz çadır başına 20 TL.

Çadır kiramak isterseniz: 2 kişi 50 TL, 3 kişi 60 TL’dir. 1 kişilik ücret olmadığı için minimum ödemeniz gereken ücret 50 TL olacaktır.

Karagöl Giriş Ücreti
  • Motosiklet : 6 TL
  • Araba : 9 TL
  • Minibüs : 25 TL

Park alanı için ayrıca otopark ücreti alınmamaktadır.

Unutmayalım
  • Milli Parklar hepimizindir. Milli parklarımızın doğal ve kültürel kaynaklarına sahip çıklaım, tanıyalım, tanıtalım. Gelecek kuşaklar için saklayalım. Onların bizlere bırakılmış çok kıymetli miraslar olduklarını unutmayalım.
  • Unutmayalım ki dünyamız giderek kirleniyor. Büyük bir tehdit altında bulunan canlı hayatını ve doğayı korumak bizlerin elinde.
  • Yanan her ağaç nefes aldığımız havanın biraz daha kirlenmesi, kaybolan her tarihi değer evinizden çalınan birer eşya ve bilinçsizce öldürülen her hayvan sofranızdan eksik birer nimet demektir.
  • Bize sunduğu nimetlere, benzersiz güzellik ve özellikleri bir arada bulunduran topraklar hepimizindir. Ona başkasınınmış gibi davranmayın.

2 YORUMLAR

  1. kimse yolun durumu ile ilgili bilgi vermemiş.
    borçka merkezden camili yolunu takip ediyorsunuz birden karagöl 6 km diye yol ayrılıyor.
    çok dar, çok virajlı ve kilit taş döşeli bir yol. Minibüs ile 9 kişi 6 Kasım Tarihinde gitmeye çalıştık. Yol ayrımından sapar sapmaz iklim değişti virajlarda kayıp aracı düşüreceğim diye çok endişelendim geri dönmek istedim dönmek mümkün değil tek aracın zor sığacağı bir yol. Mecbur ilerlemek zorunda kaldım sonrasında dağcı bir ekiple karşılaşıp yolun durumu hakkında bilgi aldık. Yol komple karla kaplı çıkamassınız 3.5 km tabelasını kesinlikle geçmeyin dediler saolsunlar. araçta bulunanları indirip karla kaplı dar yolda bulduğumuz bir genişliği kullanarak aracı çevirdik.
    Mevsim şartlarından dolayı gidip göremedik. İyide yazın gitsek yolda bir araçla karşılaşsak ne yapcaz yol vermek için 3 km geri geri mi gitmeliyiz. Tam bir facia…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEZGİN ÇİFT

Biz Orkun ve Neslihan. 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Ardından GEZGİN ÇİFT isimli web sitemizi kurarak gezilerimizi, anılarımızı buraya yazar olduk.

2014 yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

Hakkımızda daha fazla bilgi için BİZ KİMİZ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılar
İLGİLİ

Mençuna Konakları

Mençuna KonaklarıMençuna şelalesinin eteklerinde şelalenin tam bittiği yerin karşısında...

Mençuna Şelalesi

Doğu Karadeniz bölgesinde görülmesi gereken bir diğer yer de...